Tak nám zabili Ferdinanda

… aneb Kterak DORA Gastro vystrnadila GTH Catering

Tak už to máme za sebou. V sobotu definitivně převzala DORA Gastro vládu nad naším stravováním v práci. Eště to zatím není možný nějak objektivně posoudit, ale z názoru mýho i mých kolegů se dá vyčíst, že o spokojenost s nastalou změnou se rohdodně nejedná. Co se týče obědů, tam sem zatim na zásadní rozdíl nenarazil. Teda kromě toho, že nám na stolech přibyla jakási plastová podložka pod vázičkou s umělou kytkou a stojánkem na sůl a pepř potisknutá logem DORA Gastro a jejich pofidérní grafikou z hnědo-oranžovo-žlutých křivek. Pak sem se taky sám sebe zeptal, k čemu mi je logo na papírovejch ubrouskách, když si s nim stejně utřu zobák a vyhodim ho do koše (další zbytečně prošustrovaný peníze).

S kantýnou se to má trochu jinak. Nejen že se změnily ceny, ale i sortiment. Za dob GTH Cateringu bylo prodávaný zboží převážně českýho původu, ale teď je to samej zahraniční nesmysl. Kdo si chtěl zamlsat, moh si koupit třeba Bon Pari, bonbóny Jojo, sušenky Opavia nebo čokoládu od Orionu. Teď se tam najdou sušenky z Polska, bonbóny z Německa a čokoláda z kdovíjaký horoucí prdele. Za nápis „Made in EU“ se dá schovat cokoliv, jen se zapomíná na to, že z čárovýho kódu se dá vyčíst všechno. A ceny? U obyčejných limonád zýšení o 20% (z deseti na dvanáct korun), některý paštiky sou pomalu za dvojnásobek a hotový jídla typu smaženej sejr, karbanátek nebo kus kuřete sou za stejnou cenu, ale poloviční velikosti.

To ukáže čas, jak se s tím nová společnost popere. Napadaj mě jen dvě otázky. Jestli ty, kdo za touhle změnou stojej, někdy choděj do kantýny a na obědy a komu vlastně nakonec připlavali ty kapříci?

3 Comments

  1. Takže moje osobní zkušenost říká-NEBRAT!!

    Včera jsem si dal dle nabídky na talíři (někde mají menu, tady mají talíř a něm je napsaná aktuální nabídka). V tomto případě polévka (říkejme tomu tak). Vše dle tradice starých dobrých kantýn 🙂 ….) polévku dršťkovou a světe div se, byla to gulášová:). Ale co, taky dobrý.

    Oběd: Boloňské špagety….
    Skutečnost: Rozvařené cosi, přelité červeným čímsi, po snědení nutno odejít kamsi :).

    Dnes to celkem šlo, ale Zdeněk Pohlreich z pořadu „ANO ŠÉFE“, by se asi divil jak se dá vařit…

    No nechme to být, snaha se cení a lepší než umřít hlady. Jen kdyby nám nezdražili oblíbenou Margotku (zde za nehorázných a vysokohorských 17,-Kč)…

  2. TracThorr

    No, jestli ti něco nesedlo, můžeš to napsat do Knihy přání (nebo jak ji maj popsanou – ale nevšim sem si, že by tam bylo i slovo „stížností“). Maj ji úplně na konci pultu, kde se vydávaj polívky.
    Ale beztak tam bude jenom na ozdobu…

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *